До Шосткинської ОТГ приєдналися три села

02.08.2019

Сьогодні, 2 серпня, на сесії міської ради вирішувалося питання про приєднання Коротченківської територіальної громади.

Як поінформував сільський голова Михайло Лінок, місцеві жителі вирішили приєднатися до Шосткинської ОТГ. Нагадаємо, до складу громади з минулого року входить Ображіївка. Тепер бажання приєднатися виявили села Погребки, Свірж, Остроушки. Там зареєстровано 640 чоловік, а проживає приблизно 350 чоловік. Сільський бюджет становить близько 1 млн 100 тис. грн на рік. Його половина йде на утримання апарату сільради… Бюджет наповнюється в основному за рахунок орендної плати за землю. На території громади працюють два сільгосппідприємства.

«Шлюб не по любові, а з розрахунку», — сказав про бажання приєднатися Михайло Лінок.

Для депутатів міськради питання про приєднання Коротченківської територіальної громади стало несподіванкою. Ігор Дмитрієв сказав, що міський бюджет і так тріщить по швах. «… Їм вігідно, а для чого нам це?.. У нас не вістачає зарплати лікарям заплатити», — зазначив Олександр Сидоренко. «Чого у нас не вистачає ?! У нас всього вистачає! Нас держава недофінансує», — парирував мер Микола Нога.

На сесії міськради було вирішено дати згоду на входження Коротченківської територіальної громади в Шосткинську ОТГ. За це проголосувало 19 депутатів із 31 присутнього. Таким чином, об’єднана територіальна громада з центром у Шостці розширилася до 17 тис. га. «Поздоровляю вас з прийняттям епохального рішення!», — звернувся до депутатів міської ради Микола Нога.

shostka.info

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: