Двоє жителів Сумщини опинилися в реанімації, поївши супу в гостях

02.08.2019

Глухівчанин Михайло (імена змінені) знаходиться на заслуженому відпочинку, і його дохід складається з мінімальної пенсії розміром близько 1500 гривень. Рятують продукти, які можна покласти на стіл безкоштовно, те, що просто росте під ногами. Наприклад, гриби.

Коли до героя статті повинні були приїхати родичі, він відправився до лісу на тихе полювання. Назбирав повен кошик грибочків, зварив ароматного супу. Як і належить справжньому господареві, Михайло спершу нагодував досита своїх гостей, а сам поїв те, що залишилось від супу – пару ложок.

Вдоволений тим, що його фірмова справа вдалася, старий прибував у піднесеному настрої. Мовляв, гостювання та частування в Глухові родичі запам’ятають надовго! І дійсно, запам’ятали надовго та на все життя. Троє з них опинилися в реанімації: отруїлися грибами.

Завідуюча Глухівської СЕС Марина Матвієнко розповіла, що двоє місцевих мешканців потрапили до реанімаційного відділення Глухівської ЦРЛ, один у важкому стані, а другий у середньому. Третя жертва отруєння – харків’янин, лікувався у себе в Харкові. На даний час місцеві пацієнти переведені з реанімації до терапії, їх життю і здоров’ю вже нічого не загрожує. Зі слів Марини Леонідівни, господар отруївся теж, але в легкій формі, тож лікувався вдома.

Чому трапилося лихо, завідувачка СЕС пояснила так: чоловік зібрав їстівних грибів, але погано їх обробив. Такий продукт вимагає спеціальної тривалої технології обробки, а пенсіонер не дотримувався правил і зробив усе на швидку руку. «Добре, що хоч блідної поганки не було, а то б полягли всі!», — коментує пані Матвієнко.

kourier.in.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: