Нев’їзний росіянин проривав сумський кордон

04.08.2019

3 серпня у Великописарівському районі прикордонники Сумського загону в рамках проведення спільної спеціальної прикордонної операції «Кордон-2019» затримали порушника державного кордону України.

Реалізуючи заздалегідь отриману від дільничного інспектора прикордонної служби інформацію про можливу протиправну діяльність, прикордонний патруль за допомогою службової собаки недалеко від кордону в районі населеного пункту Попівка виявив і затримав громадянина Росії. Чоловік в пішому порядку незаконно перетнув російсько-український державний кордон з території РФ в Україну поза встановленими пунктами пропуску.

Прикордонники встановили, що росіянин знаходиться в базі даних як такий, якому заборонений в’їзд на територію України.

Зараз за незаконне перетинання державного кордону України Великописарівським районним судом 29-річний громадянин Росії притягнутий до адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 204-1 КУпАП — накладено стягнення у вигляді 7-ми діб адміністративного арешту.

Крім цього в діях чоловіка за українським законодавством є ознаки кримінального злочину, передбаченого ст. 332-2 (незаконний перетин державного кордону України) КК України. Громадянина Росії передано компетентним правоохоронним органам для проведення подальших визначених законодавством заходів, повідомляє Сумської прикордонний загін.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: