Села Сумщини будуть відроджувати за рахунок безробітних

06.08.2019

З ініціативи служби зайнятості триває проект по залученню фахівців для життєзабезпечення об’єднаних територіальних громад, селищних, сільських рад. Необхідних фахівців готують із числа безробітних.

Реалізація цього напрямку здійснюється шляхом організації навчання жителів ОТГ, сільських, селищних рад за напрямами: охорона громадського порядку, перевірка знань з питань охорони праці, пожежна безпека, забезпечення санітарного і епідеміологічного благополуччя громади, цивільний захист, безпека та здійснення контролю в місцях масового перебування людей, реалізація енергозберігаючих технологій і використання ресурсів у процесі реконструкції будівель і споруд. Навчання проводиться Сумським центром професійно-технічної освіти державної служби зайнятості, який до процесу залучив кваліфікованих фахівців. Уже пройшли підготовку 169 спеціалістів із числа зареєстрованих безробітних на замовлення 14 ОТГ та 22 сільських і селищних рад, які після закінчення навчання працевлаштовані.

Відтепер надають допомогу в забезпеченні, зокрема, громадського порядку 50 осіб, пожежної безпеки територій, будинків, приміщень, споруд — 48, першої медичної допомоги у разі нещасних випадків – 34, ефективного використання енергетичних ресурсів – 37 осіб.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: