Волонтерів «Сумського бабського батальйону» виселяють зі школи

07.08.2019

Волонтерів «Сумського бабського батальйону» виселяють із приміщення третьої школи. Про це розповіла координаторка волонтерів Валентина Андріяшева. Відповідний припис показала директорка школи. Він начебто прийшов від державної служби з надзвичайних ситуацій.

Волонтерська організація тут із 2014 року. Наразі сюди приходять допомагати близько трьох десятків людей, 5 днів на тиждень. Виїхати зі школи за приписом волонтерська організація повинна була 19 липня, каже координаторка «Сумського бабського батальйону» Валентина Андріяшева: «Якийсь там припис вона мені показувала, але він був не от МНС, він був не на гербовому папері, директор школи сама написала і сама нам передала. Відразу, як вона прийшла, ми спробували налагодити контакт, але він не дуже налагодився, я не знаю з яких причин, адже ми не заважали навчальному процесу».

Про припис третій школі прес-офіцер управління Державної служби з надзвичайних ситуацій Євген Могиленець розповів телефоном: «Даний припис відноситься лише до виконання вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки виключно».

Керучий справами Сумського міськвиконкому Степан Пак  у 2015 році підписав документ про те, що Сумська міськрада не заперечує розміщенню волонтерів у навчальному закладі: «Я не можу сказати однозначно, що вони там можуть бути, бо бойові дії можуть продовжуватись роками, якщо робити там ремонти чи буде робитися щось інше, то зрозуміло, що як може в школі бути цех по пошиву якихось речей чи в’язання сіток. Якщо буде у цьому необхідність, то зрозуміло, що місце дислокації буде знайдено інше, поки що такої необхідності немає, вони знаходяться там».

«Між комунальним закладом, якою є загальноосвітня школа та юридичною особою, якою є громадська організація, наприклад, має існувати договір, у якому будуть визначені умови, на яких у приміщеннях школи перебуває громадська організація, якщо такий договір є, то ці відносини врегульовані, якщо немає, то вони взагалі ніяким чином не врегульовані і тоді кожна сторона робить усе, що вона вважає за потрібне у цій ситуації, тобто школа може вимагати і зобов’язана фактично вимагати звільнення приміщення», — каже юрист Юрій Ломака.

Директорка школи Ірина Герман коментувати ситуацію відмовилася, за словами жінки, до з’ясування всіх обставин. Відмовилась коментувати ситуацію начальниця управління освіти і науки Сумської міськради Антоніна Данильченко, сказавши, що це питання у компетенції керівництва школи.

Нагадаємо, у червні 2017 року із волонтерами склалася подібна ситуація – працівники школи почали виносити речі волонтерів, аби зробити у приміщенні ремонт. Тоді, з дозволу керуючого справами міськвиконкому Степана Пака, волонтери залишились у школі, іншого приміщення для них тоді не знайшли.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: