У мерії передумали реконструювати магістральні теплові мережі

07.08.2019

На сесії Сумської міськради питання про внесення змін до інвестиційної програми ТОВ «Сумитеплоенерго» (СТЕ) на 2019 рік знову (уже втретє) зняли з розгляду. Цього разу — на прохання заступника директора департаменту інфраструктури міськради Віктора Павленко.

Нагадаємо, зміни передбачають реконструкцію магістральних теплових мереж (у тому числі — будівництво третього виходу з ТЕЦ і перемички між ТЕЦ і КВПУ) з тим, щоб ТЕЦ у разі потреби могла подавати теплоносій і в зону обслуговування КВПУ.

Мер Сум Олександр Лисенко підтвердив, що для зняття цього питання дійсно є вагома аргументація:

— Ви знаєте, що у нас нова схема теплопостачання вже практично готова і до 1 вересня виходитиме на затвердження. Зараз фахівці, які працюють над схемою, кажуть, що у нас, виявляється, є інші технічні можливості по тій перемичці, яку ми з вами вже кілька разів обговорювали. І, до речі, їх пропозиція — економічно більш вигідна і для міськбюджету, і для споживачів «Сумитеплоенерго», щоб ці витрати не закладалися в тариф і не було підвищення. Так що це питання потрібно доопрацювати. А зараз його дійсно краще зняти, тому що ця інвестпрограма (пропоновані зміни. — Ред.) тепер не узгоджується з пропозиціями фахівців, які зараз уже закладаються в проект нової схеми теплопостачання.

Оскільки ініціатором проекту рішення про внесення змін до інвестпрограми СТЕ на 2019 рік був міський голова, він сам же і зняв його з розгляду без жодного обговорення.

shans.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: