На Сумщині діти ледве не стали жертвами мисливця

07.08.2019

Моторошна історія розгорнулася недільного вечора на одній із вулиць села Улановогона Глухівщині.

Дванадцятирічні Дмитро і Ярослав, а також одинадцятирічний Іван гралися на вулиці, коли раптовий постріл рушниці змусив їх кинути розваги і бігти до дорослих.

Як розповіла мати Дмитра Світлана Федченко, хлопчики були дуже перелякані й розповіли, як їхній дідусь-односелець, мисливець зі стажем, повертаючись із полювання додому, вирішив вполювати зайця прямо на території села. Пролунав постріл. Діти відчули, як мисливська дріб летіла в них над головами. Вони закричали: «Діду, не стріляй!» Від жаху хтось із хлопців упав на землю, а хтось продовжував стояти в заціпенінні, поки мисливець не пішов на городи, куди собака розвернув зайця.

Перелякані діти розказали про пережите вдома батькам. Нажахана можливими трагічними наслідками такого полювання Світлана Петрівна звернулася до голови сільради Геннадія Конюхова з вимогою прийняти належні заходи.

У понеділок до села завітав дільничний інспектор поліції Олександр Гаркавий. Батьки всіх трьох хлопчиків написали йому заяви, були опитані свідки й учасники цієї історії. Мисливську зброю вилучили. Як розповіли у правоохоронних органах, факт зареєстрований і по ньому вже ведуться відповідні слідчі дії. За результатами розслідування справа буде передана до суду, де і прийматиметься рішення про відповідальність. А поки мама Дмитра жаліється на жінку мисливця, яка спочатку не давала спокою їй, а потім стала допитувати сина, вмовляти його переглянути свідчення.

nedelya.info

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: