У Конотопі засдужений виправного центру вперше отримав український паспорт

07.08.2019

7 серпня 2019 року в державній установі «Конотопський виправний центр (№130)» засуджений вперше отримав паспорт громадянина України у вигляді ID-картки та картку платника податків.

Це стало можливою завдяки налагодженій спільній співпраці відділу соціально-виховної та психологічної роботи установи з Конотопським міськрайонним відділом державної реєстрації актів цивільного стану, де засуджений отримав повторне свідоцтво про народження, Конотопським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги та Конотопським міським відділом Управління Державної Міграційної Служби. За клопотанням установи і заявою засудженого Конотопський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги здійснив представництво засудженого у суді задля проведення процедури набуття ним громадянства України. У свою чергу, Конотопський міський відділ УДМС провів всі необхідні перевірки для можливості документування вперше паспортом громадянина України даного засудженого.

Паспортизації засуджених у центрі триває. Так, з початку 2019 року засудженим оформлено 8 паспортів громадян України замість втрачених та 10 карток платників податків.

«Наявність паспорта допомагає засудженим швидше адаптуватися до вимог сьогодення після звільнення, працевлаштуватися, одружитися, отримати освіту» — зазначив начальник установи Ігор Нестеренко.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: