Псевдополісмен видурив у жительки Лебедина 20 000 гривень

07.08.2019

Вдень на мобільний телефон 46-річної мешканки Лебедина зателефонував невідомий, який назвався працівником кіберполіції, та повідомив, що її банківську картку заблоковано, через те, що хтось намагався зняти з неї гроші. Аби жінка могла мати доступ до власних грошей, невідомий співрозмовник порадив їй перевести всі кошти, що знаходяться на «заблокованому» рахунку на новий.

Жінка виконала всі «рекомендації» псевдополіцейського та власноруч перевела через термінал самообслуговування на вказаний зловмисником «новий» рахунок 20 480 гривень.

В поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України.

Правоохоронці знову нагадують громадянам елементарні правила обережності, дотримання яких дозволить уникнути шахрайських пасток і зберегти власні кошти при подібних дзвінках та повідомленнях:

1. Нікому й ніколи не повідомляйте індивідуальний ПІН-код своєї банківської картки та cvv-код, що знаходиться на зворотному її боці.

2. В разі надходження нібито з банку електронних листів чи дзвінків з запитами про особисту інформацію, не відповідайте на них, а краще самі зателефонуйте на офіційний номер call-центру вашої фінансової установи, і з’ясуйте ситуацію.

3. Отримавши сумнівну інформацію в смс-повідомленні, не переходьте за пропонованими вкладеннями, а зверніться до сервісного центру свого мобільного оператора.

3. У випадку втрати чи блокування телефонної сім-картки, до якої «прив’язана» ваша банківська картка, найперше необхідно особисто звернутися в банк з заявкою про блокування платіжного документа.

4. І пам‘ятайте ні працівник банку, ні тим паче поліцейський, ніколи не буде дзвонити до вас із закритого номеру. Якщо вас просять надіслати пароль або інші дані картки, за жодних обставин не слід цього робити.

Найперше необхідно терміново звернутися на «гарячу» телефонну лінію банку, і з‘ясувати у оператора всю інформацію по вашому рахунку. Таким чином ви зайвий раз переконаєтесь у тому, що з вашим платіжним документом все гаразд, а самі ви щойно уникли підступної шахрайської пастки.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
20.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 57 вибухів
20.04.2024 Жителя Кам’янки судитимуть за виготовлення зброї
20.04.2024 «Сумський заповідник у смартфоні» – у фіналі Національного конкурсу проєктів
20.04.2024 “Велику шкоду нанесло”: мешканці Орлівки розповіли про російську атаку КАБами
20.04.2024 На Глухівщині психоневрологічний інтернат отримав благодійний вантаж від доброчинців
20.04.2024 Тростянець отримає 180 млн грн на реконструкцію очисних споруд

Коментарі: