Завідувачка дитсадочка вразила українським розписом на дачі

08.08.2019

Красуні жар-птиці, півники в українських мальвах та соняхах в стилі петраківського розпису завідувач глухівського дитячого садочку «Ромашка» Олена Матюхіна намалювала сама. Своєю роботою жінка поділилася у соцмережі і зірвала просто шквал коментарів.

— У мене на дачі в Іониному є велика колишня піч. Ще десять років тому я розписала її в українському стилі, але з роками малюнок став осипатися. Тому взяла своїх внучаток тринадцятирічну Альонку та семирічну Полінку та почала розписувати новий, на душу лягли жар-птиці, — розповідає Олена.

Олена не професійна художниця, не вчилася спеціально, але має такий хист з дитинства. Чоловік теж вміє гарно малювати, тому, мабуть, дар батьків передався і донці, і внукам.

Окрім розписаної української печі у садибі Матюхіних зроблений куток в етно-стилі. Тут є і глечики, і старовинні знаряддя праці, прялка, рубель. Атмосферна садиба – улюблене місце, родинне гніздечко.

Олена Матюхіна завжди вирізнялася особливим естетичним смаком і любов’ю до старовини. Це засвідчує оформлення дитячого садочку «Ромашки». Тут теж є елементи українського побуту, стилізований куток, де в колисці лежить маля, запалена українська піч. А територія закладу урізноманітнена найкреативнішими ідеями, що захоплюють не лише дітей, а й дорослих.

nedelya.info

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
23.04.2024 Борці з Сумщини виграли чемпіонат України з панкратіону
23.04.2024 За добу п’ятьох жителів Сумщини ошукали, обіцяючи міжнародну грошову допомогу
23.04.2024 У Сумах п’яний водій мікроавтобуса кружляв у дворі і спричинив ДТП
23.04.2024 У Краснопіллі вогнеборці ліквідували загоряння в житловому секторі
23.04.2024 У Софії Київській презентували видання про Конотоп XVIII століття
23.04.2024 Нардеп Тетяна Скрипка працює над відкриттям Центру життєстійкості в Сумах

Коментарі: