Конотопчани проголосували за створення комунального притулку для тварин

08.08.2019

Петиція про створення комунального притулку для тварин у Конотопі набрала необхідну кількість підписів. Тепер петицію мають розглянути у міській раді.

Петицію під назвою ««Створення комунального притулку для тварин» подала зоозахисна організація «Друзі тварин» 9 липня 2019 року. Станом на 7 серпня 17:00 зібрали 211 підписів з 200 необхідних.

Інформацію про початок розгляду електронної петиції мають оприлюднити на офіційному веб-сайті Конотопської міської ради упродовж трьох робочих днів. Після цього у міської влади є 10 днів на її розгляд.

У петиції пропонують створити комунальне підприємство, яке буде опікуватись питанням поводження з безпритульними та бездоглядними собаками у місті.

На базі підприємства планують відловлювати, стерилізувати та вакцинувати, шукати тваринам господарів або опікунів, вести реєстрацію собак, облаштувати майданчики для вигулу тварин, проводити навчання на тему гуманного ставлення до домашніх тварин.

Як раніше розповіла  голова громадської організації Наталія Сучко, у Конотопі велика кількість безпритульних тварин — нарахували близько 300. Проте зоозахисники впевнені, що їх є значно більше — приблизно 500 і це число росте. Також інколи жителі скаржаться на агресивність собак. Тому потрібно створити притулок для тварин, який буде опікуватися ними.

За словами зоозахисниці, на створення притулку потрібно приблизно півтора-два мільйона гривень. Планують, що підприємство буде окуповуватися коштом надання послуг — утримка тварин подобово, послуги ветеринара й кінолога. Притулок хочуть створити за прототипом Львівської комунальної організації для безпритульних тварин «Лев».

konotop.city

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
20.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 57 вибухів
20.04.2024 Жителя Кам’янки судитимуть за виготовлення зброї
20.04.2024 «Сумський заповідник у смартфоні» – у фіналі Національного конкурсу проєктів
20.04.2024 “Велику шкоду нанесло”: мешканці Орлівки розповіли про російську атаку КАБами
20.04.2024 На Глухівщині психоневрологічний інтернат отримав благодійний вантаж від доброчинців
20.04.2024 Тростянець отримає 180 млн грн на реконструкцію очисних споруд

Коментарі: