На Сумщині під час обшуку вилучили більше 3 кілограмів конопель — чоловік тримав їх як антидепресант

08.08.2019

Понад три кілограми сухих та подрібнених конопель вилучили дільничні офіцери поліції у 45-річного мешканця одного з сіл Шосткинського району. Чоловік запевнив правоохоронців, що зберігав наркотики виключно для власного вжитку в якості… антидепресанта.

Дільничні офіцери поліції отримали інформацію, що 45-річний мешканець одного з сіл району зберігає вдома наркотики. Під час проведення санкціонованого обшуку вона знайшла своє підтвердження.

«В будинку, де мешкає чоловік з дружиною та їх четверо малолітніх дітей, були знайдені пакети з сухою марихуаною, насінням конопель та маковими головками. Поліцейські діставали їх з під столу на кухні, з припічку та зі схронів у господарських приміщеннях, — розповідає Сергій Забозлаєв, начальник Шосткинського відділу поліції. – Вага вилученого склала більше трьох кілограмів. Це найбільша кількість наркотику вилучена нашими співробітниками в цьому році».

Вилучене було направлене на експертизу. Сам же власник господи пояснив, що дикі коноплі знаходив у лісі, висушував їх на горищі, дрібнив та вживав у якості антидепресанту. Насіння конопель також збирався використовувати у вигляді приманки під час риболовлі.

За даним фактом у поліції відкрили кримінальне провадження за ознаками ч. 3 ст. 309 Кримінального кодексу України «Незаконне зберігання наркотичних речовин без мети збуту». Санкція статті передбачає від п’яти до восьми років позбавлення волі.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: