У Сумах оштрафували ювелірний магазин за прострочений ремонт обручки

08.08.2019

На адресу Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області надійшло звернення споживачки на порушення її прав на придбання якісного товару одним з ювелірних магазинів міста Суми.

Суть звернення полягала в тому, що нею була придбана золота обручка з діамантом, вартістю 9914, 98 грн., до якої додавався гарантійний талон, згідно якого виробник гарантував відповідність ювелірного виробу вимогам ДСТУ 3527-97 та надавав гарантійний термін обслуговування протягом 18 місяців з дня придбання.

У термін, на який поширюється гарантійне обслуговування вказаного виробу, споживачка помітила, що вставка (діамант) закріплена не якісно і хитається. Для того, щоб його не втратити, споживачка 28.05.2019 р. звернулась до магазину з вимогою про усунення недоліку.

Уже 04.06.2019 р. їй зателефонували з магазину та повідомили, що недолік усунений і запросили забрати перстень. Але фактично нічого не змінилось і дефект не був усунений. Того ж дня споживачка повторно звернулась до магазину щодо усунення недоліку. При цьому її попередили, що термін усунення недоліку може становити до 20 робочих днів.

Після закінчення вказаного терміну споживачці не був повернутий відремонтований виріб. Не одержала вона його і станом на 22.07.2019 р. (час звернення зі скаргою до управління). На неодноразові звернення до магазину та на «Гарячу лінію» виробника споживачка не змогла одержати інформацію щодо того де знаходиться її перстень і в якому стані.

Після одержання вказаного звернення спеціалісти управління звернулись до вказаного ювелірного магазину та ознайомили керівника з правами та обов’язками споживача та продавця, передбаченими законом України «Про захист прав споживачів», а також повідомили про відповідальність, яку несе суб’єкт господарювання, у разі порушення прав споживача на придбання якісного товару. Станом на 07.08.2019 р. споживачці повернутий відремонтований перстень та сплачена пеня у сумі 2677,00 грн за період перебування виробу в ремонті понад встановлений термін.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: