У Сумах визначилися з переможцями громадського бюджету

08.08.2019

Координаційна рада з питань громадського (партиципаторного) бюджету м.Суми за результатами голосування визначилась із проектами-переможцями.

Як повідомив голова Координаційної ради з питань громадського (партиципаторного) бюджету м. Суми Андрій БАРАНОВ, у підсумку серед 45 локальних проектів переможцями стали дев’ять на суму 5,9 млн грн., а серед 27 загальноміських – три на суму 3,95 млн гривень. Серед підтриманих ініціатив 10 стосуються категорії «Здоровий спосіб життя» (спортивні та дитячі майданчики), по 1 — «Соціальний захист населення» (зона відпочинку) та «Благоустрій міста» (облаштування громадського простору).

«Переможців визначали не лише за кількістю голосів, а і у відповідності до Положення про громадський (партиципаторний) бюджет м. Суми, за визначеним обсягом фінансування, коли проект повинен мати кошторис, який менше за залишок коштів. Так, серед локальних та загальноміських проектів-переможців були визначені по одній ініціативі містян, які хоча набрали менше голосів, але їх кошторис відповідав залишку встановленого обсягу», – зазначив Андрій Баранов.

Секретар Координаційної ради з питань громадського (партиципаторного) бюджету м. Суми Андрій МОША зауважив, що цьгорічне голосування було рекордним одразу за декількома показниками. Найперший з них – термін голосування, адже тривало воно майже місяць з 10 червня по 7 липня. Вражає також і кількість сумчан, які долучились до голосування: 19216 городян, які подали 30746 голосів, з них 90% — електронним способом.

Андрій Баранов повідомив, що Координаційна рада наступного тижня планує провести виїзне засідання, оглянувши стан реалізації та утримання об’єктів у рамках громадського бюджету двох каденцій. За його результатами будуть надані пропозиції міському голові.

До кінця року, зауважив голова Координаційної ради, по усім підтриманим проектам буде розроблено проектно-кошторисну документацію, а частину з них виконають відповідно до погодних умов.

Вже сьогодні проведено робочу нараду, за підсумками якої головним розпорядником коштів по усім проектам-переможцям визначено департамент інфраструктури міста.

Переглянути проекти-переможці

Рейтинг локальних проектів або Переглянути не завантажуючи

Рейтинг загальноміських проектів або Переглянути не завантажуючи

Проекти-переможці та проекти, які отримали більше 500 та 1000 голосів або Переглянути не завантажуючи

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: