На «Міськводоканалі» вважають, що оплачувати втрати води повинні сумчани

12.08.2019

Сумчанин Микола, який нещодавно почав ремонт у своїй квартирі, у тому числі заміну старих металевих стояків води новими пластиковими, розповів таку ситуацію.

— Пішов у жек, адже треба відключити подачу води і злити систему, — розповідає городянин. — А там кажуть: це не до нас, ви спершу на КП «Міськводоканал» йдіть. Діватися нікуди. Приходжу на КП, а там кажуть: ідіть платити 30 гривень і з квитанцією до нас. Я запитав, за що? Хіба я не плачу за обслуговування в жек? Та й як вони порахували 30 гривень? Лічильників-то немає на стояках! Звідки я знаю, скільки води вони зіллють? У результаті довелося платити, плюс комісійні банку. Трубу замінив, все добре, але все одно цікаво, хто затвердив такий тариф за злив системи і за яким принципом нараховують плату?

З цими питаннями звернулися на КП «Міськводоканал». Там пояснили, що встановлення вузлів обліку, ремонтні роботи, заміна внутрішньобудинкових мереж у багатоповерхівках призводить до втрат холодної води, які лягають на водоканал. Тому ще в липні 2018 року підприємство розіслало всім ЖЕКам роз’яснення з проханням направляти мешканців на КП (Білопільський шлях, 9), де вони можуть отримати квитанцію на оплату зливу холодної води в тих випадках, коли проводяться роботи по заміні сантехнічних приладів у квартирах. Правда, сьогодні отримати квитанцію на оплату зливу води зі стояка можна і в жеку.

Тобто перш ніж приступати до установки лічильників, ремонтних робіт, заміни труб або батарей у квартирі, споживач повинен звернутися в жек або на «Міськводоканал», взяти квитанцію на злив води, оплатити її, пред’явити квитанцію в жеку, після чого погодити з жеком дату, коли буде злита вода з мережі та відключений стояк. Що стосується суми та обсягу злитої зі стояків води, вона розрахована за спеціальною таблицею гідравлічного розрахунку водопровідних труб Ф.А. Шевелєва: 3,42 куба * 8,88 грн = 30,37 грн. При цьому обсяг у 3,42 куба є постійним (згідно з таблицею), але сума може змінюватися, якщо зміниться тариф.

Просили послатися на документ, який би підтверджував, що цей тариф і послуга в цілому законні. На жаль, відповіді на це питання так і не отримали…

shans.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: