У Глухові вдвічі дорожчає вода

13.08.2019

Глухівське комунальне виробниче управління водогінно-каналізаційного господарства інформує споживачів про намір здійснити коригування тарифів на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення, згідно Наказу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України №130 від 05.06.2018 р. «Про затвердження Порядку інформування споживачів про намір зміни цін/тарифів на комунальні послуги з обґрунтуванням такої необхідності», повідомляють на сайті Глухівської міської ради.

Планові тарифи:

—  з централізованого водопостачання за 1 м³ – 9,48 грн без ПДВ, та 11,37 грн з ПДВ;

— з централізованого водовідведення за 1 м³– 21,50 грн без ПДВ, та 25,80 грн з ПДВ.

Востаннє діючий тариф встановлювався виконавчим комітетом Глухівської міської ради рішення №119 від 18.05.18 р. За цей час відбулося значне збільшення вартості електроенергії (збільшення на 16%), збільшення мінімальної заробітної плати та прожиткового мінімуму для працездатних осіб (збільшення на 28%). На сьогоднішній день тарифи на послуги з водопостачання та водовідведення не відшкодовують фактичні витрати, які необхідні для забезпечення стабільної роботи підприємства.

«Якщо в громадян є зауваження і пропозиції щодо зміни (коригуванню) тарифу , просимо звертатися за адресою : м. Глухів, вул. Благодатна, 19 або по тел. 2-23-25 протягом 8 днів,» — повідомляють у мерії.

hlukhiv.info

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: