Суд розгляне справу про сморід у Конотопі через місяць

14.08.2019

13 серпня в Адміністративному окружному суді  розгляд справи за позовом екоінспекції до Попівського експериментального заводу відклали до 17 вересня через те, що тимчасово виконуючий обов’язки директора заводу не надав суду всі необхідні документи, що засвідчували б його повноваження в судовому засіданні.

Мова йде про вимогу екоінспекції призупинити експлуатацію місця видалення відходів — «Бардонакопичувача» заводу, розташованого в селі Попівка на Конотопщині.

За словами начальника державної екологічної інспекції в Сумській області Олександра Уварова, у результаті п’ятиденної перевірки у роботі заводу знайшли порушення. У повітрі села Попівка та трьох мікрорайонів Конотопа Держпродспоживслужба Сумської області виявила перевищення вмісту аміаку та сірководню.

Начальниця управління Держпродспоживслужби Сумської області Валентина Тищенко стверджує, це — через відстійники місцевого спиртзаводу.

«Попівський експериментальний завод» був побудований у вісімдесятих роках ХХ століття. Раніше там виробляли дріжджі та спирт. Нині виготовляють розчинник та антидетонаційну присадку для бензину. Завод розташований у центрі села. За 600 метрів від нього – його відстійники.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: