На Сумщині призупинили встановлення вежі мобільного зв’язку через петицію

14.08.2019

На сайті Єдиної системи місцевих петицій зареєстрували петицію під назвою «Припинення будівництва вишки «Водафон» по проспекту Миру, 29 у Конотопі поблизу заправки «ОККО» та неподалік від залізничного мосту».

Ініціатором виступила заступниця директора Конотопського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Валентина Волік.

Правозахисниця повідомила, що з нею зв’язалися місцеві жителі, які виступили проти встановлення вежі. Їх не поінформували про те, що станція законна і вона не зашкодить здоров’ю.

Вирішили створити електронну петицію, як один із дієвих засобів впливу на місцеву владу. Намагаємось у найближчий час набрати 200 підписів, щоб її якомога швидше розглянули у міський раді

Також написали відповідні інформаційні запити, повідомили на урядову «гарячу лінію», зв’язалися з Сумською ОДА. Зараз чекають на відповіді.

«Люди вважають, що будівництво цієї вишки є досить небезпечним. Адже поряд знаходиться високовольтна лінія “Укрзалізниці” та заправка “ОККО”. Попадання, наприклад, блискавки у вежу чи її завалення на один з цих об’єктів, може спричинити значні пошкодження», — розповіла Валентина Волік.

За словами правозахисниці, на час з’ясування питання встановлення вежі призупинено. До міської ради вже направили листа з понад 60 підписами від місцевих мешканців.

Станом на 13 серпня о 18:00 петицію підписали вже 33 людини з 200 необхідних. Якщо за три місяці звернення набере необхідну кількість голосів, питання мають розглянути.

konotop.city

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: