У Сумах підприємець через суд повернув 686 тисяч гривень

14.08.2019

Позивач ТОВ «Агрозахист Донбас» звернувся до Господарського суду Сумської області з позовною заявою, відповідно до якої просить стягнути з відповідача ТОВ «Укрпрод-2017» 686 тис грн., заборгованості (в т.ч. 399 тис грн, боргу за неоплачений товар, 107 тис грн 48% річних, 8 тис грн пені, 79 тис грн штрафу, 19 тис грн інфляції), за неналежне виконання умов договору поставки, а також судові витрати, пов’язані з розглядом справи.

Згідно з договором, постачальник зобов’язався передати у власність покупця продукцію виробничо-технічного призначення), а покупець зобов’язався прийняти та оплатити вчасно товар.

З боку відповідача товар був отриманий уповноваженою особою, однак, відповідачем не було здійснено належним чином оплату отриманого за даним договором товару, як це передбачено умовами укладеного між сторонами договору.

На підставі встановлених фактів, суд вважає вимоги позивача в частині стягнення з відповідача 399 тис грн заборгованості за поставлений товар, правомірними, обґрунтованими та такими, що підлягають задоволенню.

Дослідивши зміст поданого клопотання про зменшення штрафних санкцій, з’ясувавши дійсні обставини, які призвели до виникнення даного спору, суд клопотання представника відповідача про зменшення нарахованих сум штрафних санкцій, викладене у відзиві на позовну заяву, залишає без задоволення, оскільки представником не наведено виняткових обставин, за наявності яких суд міг би зменшити нараховані до стягнення позивачем суми пені та штрафу, а також не надано доказів на підтвердження викладених у клопотанні фактів, в тому числі і щодо тяжкого фінансового становища відповідача.

Суд вирішив позов задовольнити повністю.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: