Виконком проголосував за платну повірку лічильників тепла від «Сумитеплоенерго»

15.08.2019

Повірку загальнобудинкових лічильників тепла зробили платною. Зокрема, для тих, кого обслуговує ТОВ «Сумитеплоенерго». За це вчора проголосував виконком Сумської міської ради.

«Огляд тепло лічильника, опломбування, розпломбування, періодична повірка, ремонт та регламентні роботи. Це заміна елемента живлення, заміна геконового датчика, заміна рахункового механізму або заміна температурних датчиків. Промивка вітражної дільниці, з додаванням масла до гільзи й відповідно промивка цієї гільзи та промивка сітчастого фільтру, який стоїть перед вузлом» — розовіла Вікторія Врублевська, речниця підприємства ТОВ «Сумитеплоенерго».

Усе це хочуть робити 4 рази на рік: по одному разу у квартал. На думку громадського експерта з питань житлово-комунального господарства, це забагато. «Два рази огляд – це момент пуску тепла, це перед опалювальний період, відбуваються обстеження – це перший раз огляд. Другий раз – коли опалювальний сезон закінчується, у нас вся система опалення перевіряється на необхідність планових робіт. Два рази ще якось м’яко кажучи якось аргументувати що необхідний огляд – це ми тільки говоримо про візуальний огляд. Вони пишуть 4 рази при цьому не пояснюють, коли це відбувається, а визначається ціна 1 раз на квартал», — говорить Олексій Пархомчук.

Скільки саме коштуватимуть пропоновані послуги, на цьому засіданні не визначали.

Дмитро Васюнін, директор ТОВ «Сумитеплоенерго»:«Коштів у тарифі на послугу централізованого опалення на повірку у виконавця послуг немає. Всі розрахунки, які входять до розміру витрат, було надано до профільного департаменту та було перевірено. На даний час залишилося не повіреними 72 вузли обліку теплової енергії до опалювального сезону. У цьому році припадає повірка 320. Мешканці чітко зайняли позицію, що вони не будуть за власний кошт проводити цю повірку».

Рішення, яке проголосували, оприлюднять до кінця тижня. «Сумитеплоенерго» обслуговує в Сумах 958 будинків.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: