На Роменщині — скандал навколо нового керівника організації мисливців і рибалок

15.08.2019

Депутати Роменського району вважають, що новий тимчасово виконуючий обов’язки Роменської районної організації мисливців і рибалок Станіслав БЯЛАС незаконно, за допомогою сфальсифікованих документів зайняв крісло. Прокуратура ж не визнає правопорушень у його діях.

На засідання сесії Роменської районної ради депутат Сергій ТУРЧИН звернувся до присутніх із запитом розібратися з порушеннями, які відбуваються наразі в Роменській районній організації Українського товариства мисливців і рибалок (УТМР). Його звернення було спрямоване проти протиправних дій громадянина Станіслава БЯЛАСА, який призначений тимчасово виконуючим обов’язки керівника цієї організації. 

Ще в січні-лютому 2019 року від посади був відсторонений його попередник Юрій ГАРКУША. Сергій Петрович наголосив: кадрові зміни відбулися тільки через протиправні дії пана Станіслава. «Він здійснив рейдерське захоплення громадської організації шляхом проведення реєстраційних дій щодо зміни керівництва цієї організації, — розповів Сергій ТУРЧИН. — Він використав підроблені та сфальсифіковані документи, які надавалися керівництвом Сумської обласної організації УТМР та керівництвом Роменської районної УТМР».

За словами пана Сергія, Юрій ГАРКУША неодноразово звертався в Роменський відділ поліції та Роменську місцеву прокуратуру щодо злочинних дій його наступника. «Та правоохоронні органи ігнорували заяви: кримінальні провадження так і не відкривалися, — наголосив депутат. Прокуратура однобоко ставиться до ситуації».

Керівник Роменської місцевої прокуратури Володимир КУЗЧЕНКО розповів, що Юрій ГАРКУША був звільнений у зв’язку з суттєвими порушеннями вищестоящим керівництвом. «Якщо він вважає, що його незаконно звільнили, нехай вирішує все згідно з законом, — підкреслив Володимир Олександрович. — Потрібно звертатися не до депутатів та прокурорів, а тільки в суд». Що стосовно пана БЯЛАСА, складу правопорушень в його діях, за інформацією керівника прокуратури, виявлено не було. 

Новий погляд Роменщини

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: