У Сумах 146 дітей можуть не пустити до дитсадків та шкіл

16.08.2019

146 дітей Сум можуть не потрапити до садочків і шкіл із вересня, бо невакциновані через відмову батьків. Такі цифри назвали у двох центрах первинної медико-санітарної допомоги. Заборона нещеплений дітям відвідувати дитячі колективи діє з минулого вересня.

Сімейна лікарка Тетяна Іваніщенко каже: перед навчальним роком охочих щепитися побільшало. Тут дітей щеплюють по вівторках і четвергах. «Багато батьків змінили свою думку. Ми почали з цими батьками спільно співпрацювати, складати індивідуальні плани по щепленням, щоб цих дітей обов’язково щепити. Вакцини достатньо, черг немає, з батьками співпрацюємо у повному обсязі. Ми моніторимо цю ситуацію, викликаємо, нагадуємо», — каже пані Тетяна.

Нагадаємо, дітей, які не щеплені, з першого вересня не пускатимуть до дитячих садочків і шкіл, сказала очільниця Міністерства охорони здоров’я. Для таких, розповіла вона на спільному брифінгу з керівницею Міносвіти, — альтернативні форми навчання.

Всього у Сумах 46 тисяч 150 дітей, батьки яких підписали декларації з лікарями. Близько двохсот із них – не отримали профілактичних щеплень: у тому числі 146 дітей — через відмову батьків, 54 – за медичними протипоказами.

За календарем профілактичних щеплень, дітей перед садочком і школою мають вакцинувати проти 10 інфекційних хвороб. Це кір, краснуха, паротит, туберкульоз, поліомієліт, кашлюк, дифтерія, правець, гепатит В і гемофільна інфекція.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: