З бананами, яблуками, перцем та щирим серцем: кролевецькі авторські борщі перемогли на міжнародному фестивалі

16.08.2019

“Борщ — одна з найпопулярніших народних страв. В Україні борщ здавна вважався символом міцної родини: усі інградієнти варяться, а потім, мліючи, передають свої аромати і смаки одне одному, стають одним цілим – багатим, наваристим, густим”, – про це розповідає автор унікальних борщів та керівник аматорського колективу Андріївського Будинку культури «Чудо-яблуня» Тетяна Сокур. Її колектив теж дуже полюбляє  борщ і неодноразово перемагав на фестивалі борщу на Чернігівщині, тому вони не змогли пройти повз VI Міжнародного гастрономічного етнофестивалю-квесту «Борщик у глиняному горщику – 2019», на який отримали запрошення.

Даний захід відбувся  на Полтавщині, в Опішні. На фестиваль приїхали та готували борщі представники з Харківщини, Полтавщини, Івано-Франківщини, Сумщини, Хмельниччини, Житомирщини, Кіровоградщини, Черкащини, Чернігівщини та Дніпропетровщини. Були на святі навіть гості зі Сполучених Штатів Америки та Ізраїлю. За словами організаторки і засновниці етно-заходу Олени Щербань, цьогоріч фестиваль відвідало близько 10 тисяч людей. 60 видів борщу було  представлено.

Андріївський колектив презентував Кролевеччину. Вони представили три види борщу – унікальний  кролевецький з яблуками з чудо- яблуні, потім класичний борщ з перцем та щирим серцем і третій – ексклюзивний, авторський незвичний із бананами. Усі три готувала Тетяна Сокур. Конкуренція була шалена, але професійне журі надзвичайно високо оцінило всі кролевецькі борщі та виставило найвищий бал. Глядачі та відвідувачі теж віддали перемогу цій команді. За сумою балів Кролевецькі борщі отримали Гран-Прі фестивалю та в подарунок чудову мультиварку господиням.

05453.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: