У мерії Сум показали проект пам’ятника «Героям Майдану»

16.08.2019

Комісія з питань увічнення пам’яті видатних осіб та подій у Сумах розглянула спорудження пам’ятника учасникам Революції Гідності «Героям Майдану», проект якого розробив відомий український скульптор азербайджанського походження Катіб Мамедов.

Протягом двох років тривала робота над концепцією пам’ятника, надходило багато робіт, проте жодна не була погоджена та утверджена членами комісії. «Задля вшанування Героїв Небесної Сотні, в тому числі сумчанина, учасника Майдану Олексія Братушки, ми звернулись до скульптора Катіба Мамедова, щоб той запропонував своє бачення цього меморіалу. Орієнтовно пам’ятник сягатиме 7,5 метрів, сама скульптура буде виконана з бронзи, основна частина – граніту. Єдина фігура, що буде зображена, – це образ нашого загиблого земляка», – зауважив перший заступник міського голови Володимир Войтенко.

Начальник управління архітектури і містобудування Андрій Кривцов зауважив, що з 2014 року було проведено декілька конкурсів на кращий проект: «За нашої пропозиції навіть був проведений конкурс із грошовими винагородами, але, на жаль, результату ми не отримали. На одному переможець був визначений, проте пізніше він відмовився від реалізації свого проекту», – сказав посадовець.

У результаті обговорення цього питання члени комісії прийняли рішення зібратися за два тижні, та за безпосередньої участі автора пам’ятника Катіба Мамедова провести додаткове засідання.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: