На Сумщині люди покалічили лелеку

16.08.2019

Мешканка села Яструбщина Глухівського району Юлія звернулася до журналістів, щоб розповісти сумну історію. Біля її будинку багато років гніздяться лелеки. Кілька років тому сусіди відстріляли старих особин, залишилися молоді птахи. Ці люди з’їхали, а жалісливі селяни спробували врятувати птахів. Доводилося пов’язувати сходи, викликати електрика, щоб дістатися до гнізда молодих лелек і нагодувати їх. Тоді два птахи вижили, на жаль, одне пташеня померло.

Сьогодні Юлія спостерігає схожу картину. Комусь не до вподоби сусідство з лелекою, хтось явно домагається його загибелі.  Дівчина помітила, що лелека, який живе в гнізді, пару тижнів тому почав кульгати. А скоро звернула увагу, що у нього в буквальному сенсі вирвана лапа.

«Два тижні тому помітила, що він злітає, а встати потім на лапи не може. Думаємо, що хтось свідомо завдав йому каліцтва. Чітко видно, що у нього в польоті лапа просто теліпається. Якщо птах злітає, то незабаром падає в кущі. В останній раз він впав на гніздо і заплутався в проводах. Ми його намагалися дістати, щоб надати допомогу, але він злякався і вирвався. Зараз він не може ні встати, ні сісти, стоїть самотній. Шкода, він з голоду вмирає».

Юлія просить допомоги у небайдужих людей словом і ділом. Лелеку потрібно дістати з гнізда, надати допомогу і допомогти йому вижити.

hlukhiv.info

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: