Поліція відкрила кримінальне провадження через шкідливе виробництво на Сумщині

17.08.2019

На околиці Охтирки приватне підприємство займається перепалюванням деревини на вугілля. Усе б нічого, якби це не шкодило людям.

Дим від виробництва поширюється на прилеглу вулицю Перемоги. Охтирчанин Віктор Костенко, який там мешкає, каже: усе почалося з осені минулого року. Чоловік розповів: йому шкодить дим від виробництва — зранку неможливо навіть відкрити кватирку, хата заповнюється шкідливим димом. Такої ж думки і ще декілька сімей, які живуть поруч із підприємством.

Речниця Нацполіції області Ельвіра Біганова повідомила, що у поліції  відкрили кримінальну справу і наклали арешт на майно, яке використовували для виробництва деревного вугілля на околиці Охтирки.

На території, де розташоване виробництво, раніше було племінне господарство, розповіли місцеві.

В Охтирській мерії про виробництво вугілля на околиці міста дізналися з інтернету, говорить міський голова. «Інформації, на жаль, на сьогодні не маю. Була відповідна цікавість з боку місцевої прокуратури. Це приватна територія. На сьогоднішній день ні одного звернення, ні сигналів до вчорашнього вечора, до того, як я почитав цю інформацію у мережі Фейсбук, нічого до міської ради, ніяких звернень не надходило», — говорить Охтирський міський голова Ігор Алєксєєв.

У будинках, що стоять поряд із виробництвом, проживає чотири родини. Усі, говорить Павло Гумен, написали заяви до поліції.

«За заявою громадян в Охтирському відділі поліції було відкрито кримінальне провадження за статтею 241 ч. 1 ККУ – це забруднення атмосферного повітря. Наразі тривають слідчі дії. Наскільки я володію ситуацією, в поліції наклали арешт на майно цього виробництва, і це виробництво на даний час не працює», — розповіла речниця Головного управління НацполіціїСумщини Ельвіра Біганова.

Екологи теж підтверджують шкідливість такого виробництва.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: