На фестивалі коноплі поліція нудьгувала

18.08.2019

17 серпня в с. Сад Сумського району пройшов другий Фестиваль коноплярства Hemp Fest.

Виробники з промислових конопель з’їхалися відкривати відвідувачам нові властивості рослини, яке більшість асоціює виключно з проблемами з законом. Конопля в тістечках, шоколаді, глазурі, присипках, борошні — все цілком безпечне і вітамінізоване. «Потрібно дітям, тому що склад конопляного борошна на 50% складається з білка. Конопляне борошно не містить глютену», — переконують виробники.

На фестивалі помітно нудьгували правоохоронці — зізнаються, що роботи для них не було. Але стежили за крайнім наметом — щоб дегустатори, випадково, зайвого не накуштувалися на дегустації конопляної горілки. Закушувати її можна шурпою з конопляним насінням, рибою в конопляному борошні або мідіями в конопляному насінні.

Поки що в Україні конопляний бізнес не дуже розвинений, але організатори кажуть, що є всі передумови того, що виснажені соняшником і рапсом поля будуть відновлювати посівами конопель. «На Сумщині вперше в світі винайшли цю коноплю — коноплю, яка не має наркотиків. Відповідно, ми можемо з нею працювати, розвивати, використовувати для харчової промисловості. Тобто, аграрії — заробляють, люди — споживають здорове харчування», — пояснює керівник відділу промоції та туризму Сумської ОДА Юрій Гладенко.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: