На Сумщині чоловік втратив понад 17 тисяч, шукаючи роботу в Інтернеті

19.08.2019

Громадян закликають бути обережними при проведенні операцій купівлі-продажу через Інтернет мережу. Серед тих, хто розміщує оголошення на сайтах та у соціальних мережах, можуть бути аферисти.

Так, до Середино-Будського відділення поліції надійшло повідомлення про шахрайство. Чоловік повідомив, що на Інтернет сайті «OLX» він знайшов повідомлення про продаж автомобіля «ВАЗ 2107» . Узгодивши ціну з власником авто, заявник переказав передоплату у сумі 5000 гривень на банківську картку, номер якої надав шахрай. Після перерахунку коштів зв’язок з продавцем зник.

Подібне повідомлення того ж дня надійшло і до Шосткинського відділу поліції. По допомогу звернувся 46-річний місцевий, який також хотів придбати авто на інтернет сайті «RST» . Знайшовши бажане, чоловік зв’язався з продавцем за вказаним в оголошенні номером та домовився про перерахування коштів в якості передоплати. Однак після перерахунку коштів мобільний номер «продавця» перестав відповідати.

Днями раніше до Шосткинського відділу поліції надійшло повідомлення від 52-річного місцевого, який шукаючи роботу через мережу Інтернет втратив гроші. Як стало відомо, невідома особа під приводом надання роботи через мережу Інтернет шахрайським шляхом заволоділа грошима потерпілого у сумі 17250 гривень.

Наразі працівники поліції встановлюють місцезнаходження даних осіб. Та радять в жодному разі не перераховувати гроші у якості завдатку чи передоплати особам, які подали приватні оголошення.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: