Держпраці виявила небезпеку в дитячому парку «Казка»

19.08.2019

З метою забезпечення безпеки відвідувачів та працівників Сумського міського дитячого парку «Казка» Управлінням Держпраці у Сумській області було проведено превентивний захід за участю керівників парку і підприємців, які здійснюють господарську діяльність у сфері організації та експлуатації атракціонів на його території. При візуальному огляді встановлено низку грубих порушень з охорони праці, які становлять небезпеку життю і здоров’ю людей.

У заході взяли участь керівники всіх структурних підрозділів Управління Держпраці у Сумській області, які спеціалізуються на питаннях охорони праці.

Перш за все слід зауважити на аварійному технічному стані цегляних будівель «Палац-вежа», в яких є, наприклад, напівзруйновані балкони із необмеженим доступом до небезпечних ділянок. Тобто діти, піднявшись на такі балкони, ризикують впасти з висоти.

Також у торгівельних точках на території парку виявлено обладнання, яке працює під тиском понад 0,05МПа та експлуатується суб’єктами господарювання без наявності у них жодних дозвільних документів, що становить ризик настання нещасного випадку. Скрізь небезпечна електропроводка, закріплена на деревах та у деяких місцях взагалі оголена.

      

Фахівці Держпраці звернули увагу підприємців, які провадять свою діяльність на території парку, а також керівництва парку на виявлені грубі порушення вимог охорони праці. Вони несуть загрозу життю і здоров’ю людей, свідчать про абсолютну недбалість суб’єктів господарювання, а отже потребують негайного усунення, на цьому зауважили представники державного органу.

  

Також працівники Управління Держпраці у Сумській області провели позапланову перевірку одного з ФОП, що забезпечує експлуатацію деяких атракціонів у парку, у частині виконання припису Держпраці за результатами попередньо проведеного планового заходу державного контролю. Встановлено невиконання вимог державних інспекторів, нехтування законодавством з охорони праці. Враховуючи зазначене, підприємцю заборонено виконання робіт підвищеної небезпеки. ФОП не має права допускати до таких робіт працівників, у тому числі посадових осіб, які не пройшли навчання і перевірку знань з питань охорони праці. А саме, мова йде про механіка та слюсаря-ремонтника і здійснення технічного обслуговування атракціонної техніки на висоті понад 1,3 метра.

У заходах взяли участь керівники та головні державні інспектори відділу нагляду в будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв’язку, відділу нагляду на виробництві і на об’єктах підвищеної небезпеки, відділу нагляду в машинобудуванні та енергетиці, відділу нагляду в АПК та СКС, сектор державного контролю та нагляду у сфері трудових відносин відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Держпраці у Сумській області, а також представники суб’єктів господарювання КП «Сумикомунінвест» СМР, ФОП Ляшенко О.В., ФОП Курбет, ФОП Сухинин Олександр, ФОП Поцелуєва, ФОП Сухинина Олена.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: