У Сумах патрульні розшукали винуватця ДТП на Іллінській

19.08.2019

Нещодавно ввечері патрульні отримали повідомлення про вчинення ДТП на вулиці Іллінській.

Власник автомобіля Opel Astra, який перебував на місці події, розповів патрульним, що, повертаючись до своєї машини, почув спрацювання сигналізації. Коли він вийшов на вулицю, то побачив пошкодження авто, які були характерні для ДТП. Іншого учасника ж на місці вже не було. Тож, розуміючи, що автопригода сталася протягом кількох хвилин, чоловік, не гаючи часу, викликав патрульних.

Інспектори відразу ж почали шукати ймовірних свідків події. Пошуки дали свої результати, адже один із мешканців будинку поруч розповів, що чув характерний для ДТП звук, а також бачив автомобіль, ймовірно, причетний до автопригоди. Злагодженість дій вартових порядку — за 20 хвилин водій-втікач уже повернувся на місце ДТП.

Ним виявився 27-річний сумчанин. Він мав ознаки алкогольного сп’яніння. Громадянин пояснив, що на емоціях поїхав додому, де випив пива. Огляд на стан сп’яніння показав 1, 47 проміле, що більш ніж у 7 разів перевищує допустиму норму.

Керманич отримав від патрульних адміністративні матеріали за ст. 124 (вчинення ДТП) КУпАП, ст. 122–4 (залишення місця ДТП) КУпАП та ч. 4 ст. 130 (вживання водієм транспортного засобу після дорожньо-транспортної пригоди за його участю алкоголю до проведення уповноваженою особою медичного огляду) КУпАП.

Нагадуємо про відповідальність за вчинені правопорушення:

 ст. 124 КУпАП: штраф у розмірі 340 гривень або позбавлення права керування транспортними засобами на строк від шести місяців до одного року;

 ст. 122–4 КУпАП: штраф у розмірі 255 гривень або громадські роботи на строк від тридцяти до сорока годин, або адміністративний арешт на строк від десяти до п’ятнадцяти діб;

 ч. 4 ст. 130 КУпАП: штраф у розмірі 20 400 гривень або адміністративний арешт на строк п’ятнадцять діб, з позбавленням права керування транспортними засобами на строк три роки.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: