У Сумах оштрафували центр лазерної косметології

20.08.2019

Спеціалістами Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області ще в лютому 2019 року було виявлено порушення ФОП Тарасюк Ю.В. законодавства про рекламу, а саме розміщено зовнішню рекламу центру лазерної косметології «Лазерхауз» без дозволу виконавчого органу міської ради та без текстового попередження «Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я».

За результатами розгляду матеріалів по даній справі було прийнято рішення про накладення на суб’єкта господарювання штрафних санкцій за порушення законодавства про рекламу в розмірі 5083,00 грн.

ФОП Тарасюк Ю.В. не погодилась з таким рішенням та оскаржила його до Сумського окружного адміністративного суду.

Підставою для оскарження суб’єкт господарювання вважала те, що контроль за дотриманням законодавства про рекламу повинен здійснюватись на підставі Закону України «Про основні засади здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності», а саме що даний контроль повинен проводитись як перевірка (внесення до плану перевірок, направлення повідомлення про перевірку, вручення направлення, складання акту та інших розпорядчих документів перевірки), посилаючись при цьому на листи-роз’яснення Державної регуляторної служби та Міністерства економічного розвитку і торгівлі України. У вказаних листах фактично було визнано про незаконність проведення заходів державного нагляду у сфері реклами.

Рішенням Сумського окружного адміністративного суду від 16 липня 2019 року спростовано висновки Державної регуляторної служби та Міністерства економічного розвитку і торгівлі відносно того, що заходи державного контролю за дотриманням законодавства про рекламу регламентовані Законом України «Про основні засади здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» та підтвердив правомірність проведення спеціалістами Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області більш як 295 заходів державного нагляду (контролю) за дотриманням законодавства про рекламу та по факту проведених заходів застосування штрафних санкцій на загальну суму 468 тис. грн. за період 2016-2019 рр.

Після винесення судового рішення, фізична особа-підприємець, Тарасюк Ю.В. погодилась сплатити суму застосованого штрафу за порушення законодавства про рекламу в розмірі 5083,00 грн. та надала Головному управлінню докази сплати штрафу, визнавши правомірність застосування штрафних санкцій.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: