Стало відомо про стан чоловіка, в якого стріляли у кафе

20.08.2019

Сьогодні в Полтаві обиратимуть запобіжний захід чоловіку, якого підозрюють у стрілянині в кафе Охтирки. Через те, що чоловік є працівником держохорони, справу передали до Полтавського теруправління Державного бюро розслідувань – його речник Олександра Білка цю інформацію підтвердив.

Чоловіку загрожує до семи років позбавлення волі. Йому 24 роки, раніше не судимий. Живе і працює в Києві, в Охтирку приїхав до батьків.

«Старший офіцер охорони Управління Держохорони України 18 серпня, перебуваючи в одному з кафе міста Охтирка, у результаті раптово виниклих неприязних стосунків із відвідувачем закладу, використавши пістолет ПМТ, який належить батьку правоохоронця, спочатку погрожував, а після чого здійснив декілька пострілів вгору та один по потерпілому, чим спричинив останньому вогнепальне поранення, а сам на автомобілі швидко залишив місце злочину. Планується обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, призначення ряду експертиз, накладення арешту на автівку, а також встановлення свідків та очевидців події», – каже речник Полтавського теруправління ДБР Олександр Білка.

Зараз чоловік, якого поранили, знаходиться в Охтирській центральній районній лікарні. «Було вогнепальне поранення надключичної ділянки зліва. Хворий був госпіталізований, прооперований. На вихідні дні був у реанімації, сьогодні він у стані середньої тяжкості переведений до хірургічного відділення», – каже головний лікар Охтирської райлікарні Віктор Бабич. 

Пораненого звуть Андрій Костюк, тієї ночі він із другом і дівчиною вирішили потанцювати у кафе. За словами Дмитра Костюка – рідного брата пораненого чоловіка — його родич був тверезим і поранення дістав випадково. «Намагались увійти всередину, коли агресивно налаштований чоловік штурхнув мого брата. Так як мій брат був тверезий, він зрозумів, що з нетверезим нема чого розмовляти, а дівчина мого брата побігла з’ясовувати, що трапилось. Це побачив товариш мого брата і побіг відтягувати цю дівчину, але цей чоловік уже скинув футболку, почав кричати «хто на мене!». Товариш мого брата послав його на три букви, ті слова обурили нападника – той узяв із машини пістолет і націлив вистрелив в лице і, чомусь, вистрелив саме в брата», – каже брат пораненого чоловіка Дмитро Костюк.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: