На Сумщині переселенці відстоюють право на участь у місцевих виборах

20.08.2019

Вчора ввечері, 19 серпня, активісти громадської організації «Потрібні люди», яка об’єднує переселенців із Донбасу, провели акцію біля будівлі міськвиконкому.

Як розповів керівник організації Василь Бороздін, вони відстоюють право на участь у місцевих виборах. Голосувати на виборах мера, міської, обласної рад переселенці зараз не можуть. Це право обмежив закон про переселенців, який набув чинності кілька років тому.

«Ми живемо в громадах, працюємо, платимо податки, але не можемо голосувати за місцевих депутатів і за того ж самого голову ОТГ…», — каже Василь Бороздін. Він повідомив, що був розроблений законопроект № 6240, який регламентує процедуру голосування переселенців на місцевих виборах. У 2018 р. місцеві ради, у тому числі й Шосткинська, підтримали цей документ, направивши звернення до голови Верховної Ради.

Щоб ще раз привернути увагу до проблеми, у різних містах України організації переселенців провели флешмоби. Подібна акція відбулася вчора і в Шостці. Згідно з даними Василя Бороздіна, у місті — 302 переселенця. Більшість із них живуть тут із 2014 р. Якщо раніше у переселенців був чемоданний настрій (вони думали, що конфлікт на Донбасі швидко закінчиться), то зараз цього немає. «Люди купують собі холодильники, пральні машини, домовляються з господарями квартир і міняють вікна, ставлять двері (у переважної більшості переселенців зйомне житло), народжують дітей. У Шостці в сім’ях переселенців народилося 6 дітей», — каже керівник ГО «Потрібні люди».

На акцію вийшло кілька десятків людей. До її учасникам на знак підтримки приєднався і мер Шостки Микола Нога.

shostka.info

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
23.04.2024 Зранку на Великописарівську громаду скинули вибухівку з БпЛА
23.04.2024 У Глухові зіткнулися два легковика, від удару одна з автівок приземлилася на дах
23.04.2024 Сумчанка 500 днів чекає на повернення чоловіка, який зник безвісти на Донеччині
23.04.2024 У Сумській області майже на 8 мільйонів гривень збільшили видатки на підтримку Сил безпеки та оборони
23.04.2024 У Сумах судитимуть адвокатку, яка підбурила до підкупу суддів апеляційного суду Сумщини
23.04.2024 У поліції показали наслідки обстрілів Великописарівської громади

Коментарі: