У Сумах АТБ оштрафували за брудні яйця

20.08.2019

На підставі звернення споживача спеціалістами Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області ще у січні 2019 року  була проведена позапланова перевірка магазину мережі ТОВ «АТБ-Маркет» з питань дотримання законодавства про захист прав споживачів, дотримання правил роздрібної торгівлі продовольчими товарами.

Під час перевірки було виявлено ряд порушень чинного законодавства щодо реалізації продовольчих товарів, а саме: реалізацію вареників з картоплею торгової марки «Три ведмеді», сирників «Белая Бяроза», сиру кисломолочного виробництва ПрАТ «Данон Кремез» «Простоквашино» з відсутньою необхідною, достовірною, доступною та своєчасною інформацією про продукцію через невиразне маркування; яйця курячі столові першої категорії зі шкарлупою, яка забруднена слідами крові та бруду; у продажу виявлено торт «Дарунок» строк придатності якого минув. Виявлені під час перевірки недоліки порушують вимоги ст. ст. 4,6,7,15 Закону України «Про захист прав споживачів» та п.15 Правил роздрібної торгівлі продовольчими товарами.

За результатами розгляду матеріалів по даній справі винесено постанову про накладення стягнень, передбачених статтею 23 Закону України «Про захист прав споживачів» №05.3-12/12 від 06.02.2019 р. та застосовано до ТОВ «АТБ-маркет» штраф в розмірі 7272,40 грн.

ТОВ «АТБ-маркет» не погодилось з винесеною постановою та оскаржило її до Дніпропетровського окружного адміністративного суду.

Рішенням Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 05 травня 2019 року підтверджено правомірність висновків Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області, наявність фактів порушення вимог чинного законодавства щодо реалізації продовольчих товарів та законність винесеної постанови про накладення штрафу щодо суб’єкта господарювання.

На сьогоднішній день суб’єктом господарювання повністю сплачено суму застосованого та підтвердженого рішенням суду штрафу в розмірі 7272,40 грн.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: