На Конотопщині для самотніх пенсіонерів влаштували безкоштовну перукарню

20.08.2019

У селі В’язовому Конотопського району одинокі пенсіонери можуть безкоштовно підстригтись, покупатись та випрати білизну. Там у будівлі колишньої колгоспної контори на одному поверсі з сільрадою працює відділення районного терцентру. Його співробітники і опікуються одинокими та самотніми пенсіонерами (тими, у кого діти проживають в іншій місцевості).   Саме тут для потреб населення два роки назад облаштували ванну кімнату з душовою кабіною, встановили пральну машину. Окремо є перукарня.

Фінансує відділення терцентру в селі районний бюджет. У штаті, крім соцпрацівника, утримують перукаря та прачку.

«У нас сьогодні на обслуговування є 143 підопічних, з них на безкоштовних послугах – 40 чоловік, інші самотні люди користуються поодинокими платними послугами», – розповідає керівник відділення Світлана Шешеня.

Для тих, хто безкоштовно отримує догляд соціального працівника, і прання, і купання, і стрижка – усе входить у послугу. До стареньких на дім за потребою приходить перукар. Якщо зібралась білизна, то соцпрацівник несе її до прачки у відділення терцентру і повертає господарю вже чисті речі. Самотні ж пенсіонери користуються послугами за гроші.

Люди відмічають, що ціни тут лояльні, так би мовити, соціальні. Так, чоловіча стрижка коштує 25 грн, жіноча – 34 грн. Це вдвічі дешевше, ніж у мі­ській перукарні. Випрати білизну коштує 19 грн, прийняти душ – 29,5 грн.

«От у мене вдома нема ні пральної машини, ні гарячої води з ванною. Дрібні речі, звісно, перу вручну. А постільну білизну чи ковдри – уже руками ніяк. Та й бані в селі нема, тому приходжу сюди і купатись. Я дуже рада, що наш терцентр організував для пенсіонерів такі послуги. Це полегшує життя старих людей», – говорить  пані Валентина.

nedelya.info

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: