У Глухові історичний центр міста спотворила незаконна реклама

21.08.2019

Спеціалістами відділу контролю за рекламою управління захисту прав споживачів був проведений контроль дотримання законодавства про рекламу в Глухові, в ході якого було досліджено більш ніж 30 об’єктів зовнішньої реклами, що розміщені на центральних вулицях міста.

Переважно, це були виносні рекламні конструкції у вигляді штендерів, розміщені на пішохідних доріжках, що створювали перешкоди для пішоходів, проїзду дитячих візочків та колясок людей з особливими потребами, а також перешкоджали прибиранню пішохідних зон двірниками. Більше того, вони спотворювали зовнішній вигляд історичної пішохідної частини міста, заважали збереженню та розвитку його історичного середовища.

Відповідно до ч.1 ст. 16 Закону України «Про рекламу» розміщення зовнішньої реклами у населених пунктах проводиться на підставі дозволів, що надаються виконавчими органами сільських, селищних, міських рад, а поза межами населених пунктів — на підставі дозволів, що надаються обласними державними адміністраціями. На жодну з конструкцій необхідні дозволи не були пред’явлені, що свідчило про їх самовільне розміщення суб’єктами господарської діяльності.

Розміщення зовнішньої реклами на пішохідних доріжках і алеях також забороняється ч. 3 ст. 16 цього ж Закону.

Управлінням на адресу підприємців були скеровані вимоги про демонтаж незаконно встановлених засобів зовнішньої реклами та застосовані штрафні санкції до порушників рекламного законодавства.

Питання впорядкування розміщення зовнішньої реклами та припинення безладу в цьому питанні, насамперед, відноситься до компетенції управлінь архітектури та містобудування відповідних міських рад, які мають перевіряти дотримання суб’єктами господарювання Правил розміщення зовнішньої реклами та приймати міри щодо демонтажу незаконно встановлених рекламних об’єктів.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: