Українську землю не можна продавати – нам цього не пробачать десятки поколінь

22.08.2019

На цьому акцентує увагу депутат Сумської обласної ради, голова обласної організації ПП ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА – ЗА ЖИТТЯ Олександр Стрельченко.

«На моє переконання, спочатку потрібно відпрацювати законодавчу базу, механізми захисту і тільки потім переходити до діалогу з суспільством щодо продажу землі. Якщо влада дозволить сьогодні продаж землі – цього нам не пробачать десятки поколінь», — упевнений політик.

Він наголошує, що ринок землі в тому вигляді, в якому він сьогодні пропонується, стане справжньою катастрофою для країни. До того ж суспільство не готове до продажу землі: немає законодавчої бази, існує загроза, що великі агрохолдинги або іноземні компанії через знецінення національної валюти можуть просто скупити українську землю і залишити без роботи дрібних та середніх сільгоспвиробників. Село сьогодні існує і розвивається тільки завдяки фермерам. Як тільки заходять великі агрохолдинги, селам немає ніякої допомоги, і вони просто зникають. Разом з ними і Україна…

«Команда нового президента, — зауважує депутат, — поки що так і не представила чіткого плану розвитку економіки і відродження вітчизняної промисловості. Замість цього ми бачимо лише заяви про необхідність продати те, що вдалося зберегти у власності українського народу, в тому числі і головне природне багатство – сільськогосподарську землю. Показово, що заяву про це було зроблено за кордоном – що явно демонструє, де «слуги народу» розраховують знайти покупців на народну власність».

Україна сьогодні визнана найбіднішою країною Європи. Низькі зарплати і пенсії, нечувані тарифи на послуги ЖКГ, високі ціни на ліки і продукти харчування – всі ці фактори загнали людей в тотальну бідність. Люди змушені залишати Україну в пошуках кращого життя. Останнє, що залишилося в українців – земля, і ту хочуть забрати!

«Відкривати ринок землі в нинішніх умовах, коли українська економіка знаходиться «на дні», а люди доведені до зубожіння – це злочин. Більш того, відкриття ринку землі може відбутися тільки після загальнонаціонального референдуму. Ніяка влада не має права самостійно приймати такі рішення», — упевнений політик.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: