Ямпільчанин за 5 днів проїхав на мотоциклі понад 3000 км по Україні та Румунії

23.08.2019

Ямпільчанин  Андрій Клипа реалізував свою давню мрію і проїхав 3 150 км за 5 днів

У мандрівку на мотоциклі він вирушив сам, протягом цього часу йому доводилось ночувати в наметі. Тим не менш, це вартувало тих вражень, які він отримав від краси румунських Карпат.

Кілька місяців тому наше видання вже спілкувалось з Андрієм. Тож, пропонуємо до вашої уваги інтерв’ю з ямпільським байкером:

Розкажи про себе

Я народився в селі Імшана, де закінчив місцеву школу. А далі було навчання в Глухівському державному педагогічному університеті. Згодом декілька місяців пропрацював в школі, в районній державній адміністрації та банку, а з 2013 року започаткував власну справу і сьогодні я приватний підприємець.

Звідки у тебе любов до мотоциклів?

Ще з дитинства, напевно, з того часу, як у 14 років почав брати у батька третю «Планету». До 22 років я катався на мотоциклі, але потім у мене з’явився автомобіль і про мотоцикли я на певний час забув. В цей час мене потягнуло у парашутний спорт, адже було велике бажання екстриму. Ним я займався з 2005 по 2013 рік, поки це не стало над то дорого. Адже, після трагедії закрили базу в Глухові і ми їздили в Росію – в Стародуб, але згодом, через всім відомі події, ми відмовились і від цих поїздок.

На місці сидіти не хотілось і в 2017 році я знову купив китайський мотоцикл. Коли їздив на ньому по нашій місцевості, то було чудово, але перші ж дальні поїздки переконали мене в тому, що потрібна техніка значно потужніша. Звичайно, з урахуванням нашого регіону, адже доводиться їздити по бездоріжжю. Тому, я продав китайця і взяв японський мотоцикл «Хонда Африка». Це старий надійний мотоцикл.

Зараз тебе він влаштовує?

Завжди хочеться чогось кращого. Якщо їздити у нас, то його цілком вистачає, а коли їдеш на далеку відстань і там є хороша дорога, то хочеться більшого комфорту.

У яких злетах ти вже брав участь?

В Глухові, Сумах, Черкасах та Вінниці. На них збирається багато людей, організовуються концерти та різні розваги, але мене найбільше приваблює спілкування. Особливо з тими людьми, які постійно в цій темі, розбираються і діляться своїм досвідом.

До речі, на них багато приїжджає мотомандрівників, які об’їжджають, якщо не весь світ, то Азію і навколишні держави.

Чи розвинений моторух в Ямпільському районі?

По Ямпільському районі він восновному зосереджений в Свесі, а от в Ямполі його практично немає. Є люди яким подобається, але їм то не вистачає часу, то техніка не дозволяє їздити на далекі відстані.

Які у тебе подальші плани?

Існує багато місць, де хотілось би побувати. Але особливо хочеться проїхати Азію, Румунію та Грузію. Звичайно, на це потрібен час.

yampil.info

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: