Хоспісне відділення в Краснопільській райлікарні хочуть скоротити: із 25 ліжок зробити 4

23.08.2019

Хоспісне відділення в Краснопільській райлікарні хочуть скоротити —  із 25 ліжок зробити 4. Про це сказав завідувач відділенням Віктор Басов. Хоспісне відділення Краснопільської рай лікарні функціонує з 2012 року. Воно розраховане на 25 ліжко-місць. Зараз тут 10 пацієнтів.

Анатолій Іванович у хоспісному відділення рік. Тут після інсульту. «Щонеділі нас купають, переодягають, скандалів ні з ким не буває,нічого, краще не бачив», — говорить він.

Лідії Ігнатенко 89 років. Знаходиться тут теж з минулого року.

«Годують добре, дають і суп і чай, на обід борщ чи каша, буває ковбаска навіть коли, рибка. Вже в мене багато й вилікували, і пролежні, і ноги, все лікують добре. Я навіть поздоровішала. Я і вставала, і сідала», — розповідає жінка.

«Тут постійний догляд треба, постійно підходити, робити масажі їм, стирати ножки, памперси міняти по кілька разів на день. Це фізично важко», — розповідає Валентина Шевелєва, медична сестра хоспісного відділення.

За словами завідувача відділення, хоспісне відділення хочуть реформувати. Розповідає про модель подальшого функціонування, яке розробили в Краснопільській райлікарні.

«Спочатку хотіли залишити 15 ліжок на базі терапевтичного відділення, яке зараз функціонує. Потім хоспіс зник з цієї моделі. На 4 ліжка хочуть залишити на базі терапевтичного відділення. Потім хоспіс зник з цієї моделі. Але ліжка і відділення – це зовсім різні підходи», — говорить Віктор Басов, завідувач хоспісного відділення Краснопільської ЦРЛ.

Чи справді це так і чому запропонували таку модель нам дізнатися сьогодні не вдалося. Головний лікар Краснопільської лікарні Євгена Івахненка на робочому місці не було. У бухгалтерії повідомили, що чоловік у відпустці. На телефонні протягом дня не відповідав. Його заступниця без нього від коментарів утрималася. В.о. начальника управління охорони здоров`я Надія Лисенко про скорочення не знає. «З боку управління Охорони здоров`я такої настанови не було. Нас не ставили про це до відома».

У січні уряд затвердив перелік госпітальних округів. На Сумщині таких 6. До Сумського госпітального належить мед заклади вторинної медичної допомоги Сум, Лебедина, Сумського району, Білопільського, Краснопільського та Лебединського районів.

sm.suspilne.media

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: