На Сумщині зал судових засідань перетворили на українську «світлицю»

23.08.2019

До Дня державного прапора та Дня Незалежності України зал судових засідань у Шосткинському міськрайонному суді перетворили на українську кімнату.

Ініціатором ідеї створення української кімнати стали самі працівники суду на чолі з виконувачем обов’язків керівника апарату суду Іриною Бондарською — Піхтарь. Вони принесли з дому автентичні, старовинні речі українського побуту, які можуть стати музейними експонатами. У кімнаті є все, починаючи із знарядь праці (пилки, ступи, праски, рубанки, прядки), посуд, рушники, ікони, ліжники, божниці, подушки, вишиті сорочки, вінки, взуття, прикраси та більш сучасні експонати — «Кобзар» Т. Г. Шевченка, свічники, гасниці, серветки, зв’язані гачком.

Відкриття оновленого залу засідань відбулося сьогодні, 23 серпня.

«Цим колектив суду хоче показати, що Україна не 28 років. Що її звичаї та традиції з глибини століть доносяться до сучасності. Тому, якщо ви будете у справах у суді, або просто будете проходити повз, не соромтеся, запитуйте, де знаходиться світлиця. І для вас проведуть екскурсію», — повідомляє Шосткинський міськрайонний суд Сумської області на офіційній сторінці у Facebook.

Експозиція працюватиме протягом тижня.

shostka.info

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: