Тарифи на ритуальні послуги в Сумах удвічі підвищилися

23.08.2019

Сумський міськвиконком затвердив нові тарифи на ритуальні послуги КП «Спецкомбінат». Спочатку, згідно з поданими підприємством розрахунками, планувалося триразове підвищення тарифів.

За словами в. о. директора департаменту інфраструктури Віктора Павленка, тарифи «Спецкомбінату» не переглядалися майже чотири роки. Усі розрахунки були перевірені фахівцями департаменту, і вони економічно обгрунтовані, адже одна тільки мінімальна зарплата з тих пір підвищилася у 2,5 рази, а вона займає в структурі тарифу 40%. Також збільшилися загальновиробничі та інші витрати.

Однак, розуміючи, який соціальний резонанс може викликати подорожчання ритуальних послуг відразу в три рази, радник мера Віктор Волонтирець запропонував внести деякі корективи в розрахунки підприємства. Зокрема — знизити виробничі витрати з 90% до 50% і рентабельність — із 10% до 5%. У результаті вдалося трохи знизити відсоток підвищення, і тарифи збільшилися в два рази. Таке рішення підтримали всі члени виконкому.

Нагадаємо: у Сумах КП «Спецкомбінат» — стовідсотковий монополіст із копання могил на всіх міських кладовищах. Таке рішення прийняв виконком у 2008 році. Так що ніякої альтернативи у сумчан в цьому плані немає, доведеться платити за затвердженими тарифами.

shans.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: