Хто із сумських школярів може навчатися на 2 роки більше?

23.08.2019

Відтепер учні українських шкіл при необхідності можуть скористатися індивідуальним планом навчання, який передбачає продовження навчального процесу. Вони зможуть продовжити термін навчання, якщо виникла така необхідність. Перш за все, це стосується дітей з особливими освітніми потребами, тобто учнів інклюзивних класів початкової і базової школи. За постановою Кабміну, яка була прийнята 21 серпня, тривалість на кожному з цих навчальних рівнів можна буде продовжити до року.

«Одна з головних цілей реформи освіти — це можливість кожного учня досягти максимальних успіхів при навчанні в зручному для нього темпі», — зазначила Лілія Гриневич, міністр освіти і науки. Відомо, що питання про продовження терміну навчання буде розглядати і вирішувати команда психолого-педагогічного супроводу. Вони спільно з батьками будуть погоджувати з керівництвом школи індивідуальну освітню програму.

Слід нагадати, що діти також можуть перейти на індивідуальну форму навчання. Це передбачено для тих, хто пропустив уроки через хворобу або через заняття мистецтвом, або спортивними тренуваннями. На сайтах шкіл повинен з’явитися індивідуальний план, в якому будуть розміщені завдання, а також термін, за який їх необхідно буде виконати.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
23.04.2024 Борці з Сумщини виграли чемпіонат України з панкратіону
23.04.2024 За добу п’ятьох жителів Сумщини ошукали, обіцяючи міжнародну грошову допомогу
23.04.2024 У Сумах п’яний водій мікроавтобуса кружляв у дворі і спричинив ДТП
23.04.2024 У Краснопіллі вогнеборці ліквідували загоряння в житловому секторі
23.04.2024 У Софії Київській презентували видання про Конотоп XVIII століття
23.04.2024 Нардеп Тетяна Скрипка працює над відкриттям Центру життєстійкості в Сумах

Коментарі: