Підприємець із Сум просить захистити його компанію від рейдерства

24.08.2019

Директор  ТОВ «Сумимостобуд» Сергій Голуб звернувся до громадськості з проханням захистити його компанію від рейдерства. Суть справи він розповів на своїй сторінці у Фейсбуці:

«Усе своє життя я вірив у професіоналізм, сучасні технології і якість виконання робіт. Саме ці принципи я намагався втілювати у своїх компаніях і, переконаний, що завдяки ним нашій команді вдалося створити сьогодні одне із найкращих підприємств у дорожній галузі Сумщини.

Сьогодні нам є чим пишатися: ми маємо у своєму активі найсучасніший асфальтний завод у Сумській області, новітню будівельну дослідну лабораторію, близько ста одиниць дорожньої спецтехніки, кілька потужних виробництв будівельних матеріалів (якісної сучасної тротуарної і дорожньої плитки (із якої, наприклад, зроблений тротуар по вулиці Петропавлівська у Сумах), бетону та розчину, залізобетонних виробів), що дозволяють нам пропонувати не тільки якісні послуги по ремонту доріг і дорожніх комунікацій, а й вигідні ціни по цим напрямкам.

Та головний наш актив сьогодні – це команда, дві сотні людей відданих своїй справі, які прагнуть чесно з максимальним натхненням працювати на благо рідного краю, нашої держави.

Однак, наразі змушений звернутися до громадськості через досить дивну і неприємну ситуацію, що склалася навколо нашої компанії.

29 серпня у Великописарівському районному суді Сумської області відбудеться засідання, де ми будемо наполягати на порівнянні двох експертиз по одному із наших об’єктів (міст через річку Ворсклиця на автодорозі “Тростянець-Ніцаха-Солдатське” біля с.Ніцаха, Тростянецького району), який ми відремонтували ще у 2017 році.

Чомусь тільки зараз по незрозумілим для нас причинам (міст через два роки експлуатації перебуває в чудовому стані і це до того, що ми на нього давали десятирічну гарантію) невідомо з чиєї подачі, хтось почав «копати» під нашу компанію, використовуючи як зачіпку цей об’єкт. Причому “копати” із застосуванням різного роду “бруду” та маніпуляцій.

Після того, як була відкрита справа, були залучені експерти, щоб можна було розібратися наскільки якісно наша компанія виконала усі ремонтні роботи. Дана експертиза повністю підтвердила усі заявлені нами показники. Однак, такий результат абсолютно незадовільнив “замовників” цієї розправи над нашою компанію і тоді були залучені інші, очевидно, більш правильні “експерти”, хоча більше для них би підійшло визначення “махінатори”.

Наведу конкретні приклади із висновків так званих “експертів”.

У своїй документації ми зазначили (і перша експертиза це підтвердила), що відстань від об’єкту до нашої бази у Сумах (проспект Курський, 32) становить 82 кілометри. Однак, “правильні” експерти встановили, що дана відстань становить всього 70 кілометрів, а значить ми безпідставно списали зайві паливно-мастильні матеріали, завищили роботу водіїв, тощо. Дану інформацію досить легко перевірити застосувавши звичайні гугл-карти. Даю скрін із прокладкою маршрутів, де мінімальний із зауваженнями, що не всі дороги можуть бути використані, становить 80 кілометрів, а другий маршрут уже становить 83,9 км., тобто навіть більше, ніж ми вказали у документації.

Другий приклад “кваліфікації” цих експертів. У своїх висновках, вони вказали, що ми уклали сумарно лише 121 квадратний метр гідроізоляції з обох частин мосту (тобто по 60 квадратів). Не знаю, хоча здогадуюсь навіщо ці люди так безсоромно збрехали (можливо, просто не знали, що у нас окрім документації є ще і фото кожного етапу ремонту). Пропоную усім охочим переглянути і ці фото, де можна на власні очі переконатися скільки ми реально облаштували гідроізоляції і чому не варто вірити даним експертів-махінаторів.

І ще один приклад, який нас особливо вразив своїм цинізмом. Так, згідно тендерної документації ми оплачували роботу наших фахівців із розрахунку 5500 гривень заробітної плати на місяць, однак чийсь кишеньковий “експерт” зауважив, що це було з нашого боку зловживанням, адже можна було платити всього 3400 гривень!!!, тобто мінімальну заробітну плату. У мене тільки одне питання – усі хто зараз намагається вчинити по відношенню до нашої компанії такі рейдерські дії (а по-іншому, ніж рейдерство, я таке назвати не можу), самі готові були б попрацювати на цих роботах, які до того ж відносяться до небезпечних, пожити у будівельних вагончиках кілька тижнів, за мінімальну зарплату? Серйозно, є такі “спеціалісти”?..

Тому дуже прошу можновладців, ЗМІ і громадськість прийти на судове засідання (яке, чомусь, відбувається не у Тростянецькому районі чи у Сумах — за місцем вчинення так званого «злочину», а саме підписання актів виконаних робіт, а взагалі у регіоні, який не має жодного відношення до даної справи, що нас також серйозно бентежить) і своїми очима подивитися на ці сфабриковані проти нас звинувачення. Я розумію, що наша діяльність не дає спокою нашим опонентам і різного роду нечесним шахраям, які не звикли чесно працювати і надавати якісні послуги. Однак зі свого шляху ми не звернемо, знаємо — що праві і будемо боротися до кінця.

Ми віримо у нашу державу і віримо, що Правда переможе!

P.S. Буду вдячний за Вашу підтримку, друзі, Володимир Зеленський! І прошу максимально поширити мій клич душі!

P.S.P.S. До речі, усі роботи ми виконали згідно Договору, який ми уклали після відкритого тендеру, запропонувавши конкретну ціну за яку його мали зробити і зробили. Як ми в принципі могли десь щось завищити, якщо кінцева ціна контракту була чітко зазначена у Договорі, який ми виконали?..»

Розрахунок маршруту від мосту до бази компанії у м.Суми через сервіс гугл-мап

Згідно даних так званого експерта на фото знаходиться тільки 60 квадратних метрів гідроізоляції.

Міст після ремонту

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: