На Сумщині змагаються, хто більше знайде і сфотографує птахів

25.08.2019

На Конотопщині відбувся старт велозмагання із спортивної орнітології “Великий день” із під віття вікового дуба на спортивному майданчику Вирівської школи.

Про це повідомляє Сергій Моторний на сторінці однієї зі спільнот у Фейсбуці:

«Місце вибрано не випадково. Так як землі Виріської громади входять до території Сеймського регіонального ландшафтного парку і це найближче до міста Конотоп, звідки прибула частина учасників змагань. Птахів же аматорам доведеться вишукувати до заходу сонця по луках, побережжях та лісах. Куди вдасться добратися на велосипеді. Зброя – фотоаппарати чи відеокамери.

Переможе той, хто надасть найбільшу кількість фото птахів, які можна ідентифікувати. За змаганням спостерігають відомі в Україні орнітологи і в їх числі наші земляки Микола Книш та Віталій Грищенко. Їх вердикт буде винесено через два дні, а вітання та нагородження переможців відбудеться орієнтовно 31 серпня. Про місце і час буде повідомлено додатково.

Сформувалось три команди інтузіастів : місцева Вирівська “Легенькі ластівки” та з гостей села “Конотопський велоклюб” (саме через “ю”) і ” Харадріус” (так величають латинню деяких куликів)».

konotop.in.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: