Чиновницю Сумської ОДА оштрафували за порушення закону про державну таємницю

25.08.2019

Заступницю начальника відділу інформаційно-комп`ютерного забезпечення апарату Сумської облдержадміністрації Поліну Сінько суд визнав винною в адміністративному правопорушенні законодавства про державну таємницю. А саме у невжитті заходів щодо забезпечення охорони державної таємниці та контролю за цим і невиконанні норм і вимог криптографічного та технічного захисту секретної інформації ( пункти 6 та 9 ч.1 ст. 212-2 КУпАП).

Протокол на чиновницю склало Управління СБУ в Сумській області після проведення перевірки стану охорони державної таємниці в ОДА. Розглянувши цей протокол, суд дійшов висновку про винуватість Поліни Сінько.

Як зазначено у постанові суду, саме заступниця начальника відділу інформаційно-комп`ютерного забезпечення мала займатися обслуговуванням та експлуатацією комплексів технічного захисту секретної інформації. Однак, в порушення нормативних документів в Сумській ОДА не був здійснений періодичний контроль захищеності інформації від витоку технічними каналами, через що втратив чинність атестат відповідності комп’ютера, який використовують в ОДА для обробки секретної інформації.

Крім того, як з’ясувалось, обробка секретної інформації проводилася в ОДА без створення комплексної системи захисту. Таким чином в адміністрації оброблялися документи з грифом «Таємно» і «Для службового користування», у тому числі стосовно зони територіальної оборони.

У суді Поліна Сінько свою вину в адміністративному правопорушенні визнала повністю. 19 серпня суд призначив їй мінімальне стягнення, передбачене за таке порушення для посадовця, —  510 гривень штрафу. При цьому чиновниця має право оскаржити постанову суду протягом 10 днів.

sumy.today

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
23.04.2024 Борці з Сумщини виграли чемпіонат України з панкратіону
23.04.2024 За добу п’ятьох жителів Сумщини ошукали, обіцяючи міжнародну грошову допомогу
23.04.2024 У Сумах п’яний водій мікроавтобуса кружляв у дворі і спричинив ДТП
23.04.2024 У Краснопіллі вогнеборці ліквідували загоряння в житловому секторі
23.04.2024 У Софії Київській презентували видання про Конотоп XVIII століття
23.04.2024 Нардеп Тетяна Скрипка працює над відкриттям Центру життєстійкості в Сумах

Коментарі: