На Сумщині пройшов фестиваль авторської музики

27.08.2019

«Музика під відкритим небом» – щорічний фестиваль авторської музики, який проходить у Тростянці. Цьогоріч на фесті грали 8 колективів із Сумщини – Papa Kri4i, Aramis, Дорога 21, Komilfo, Alba, The Red Backs, Eridana та Ретро.

«Це фестиваль авторської музики, інколи ми запрошуємо письменників, поетів чи поетес. Мета фесту – підвищити культурний рівень населення і дати можливість артистам бути почутими, побаченими, прийнятими та оціненими», – говорить організатор фестивалю Володимир Фрік.

У порівнянні з попередніми роками, цього разу значно покращився рівень організації, зазначають учасники фестивалю. Родзинка проекту – волонтери, які супроводжують гурти і допомагають їм у всьому. «Оскільки більшість музикантів не місцеві, то наша задача показати їм Тростянець, допомогти зорієнтуватися на місцевості, проконтролювати, щоб вони встигли на саунд-чек і не прогавили виступ», – посміхаючись, розповідає волонтер Максим.

Зі сцени лунала музика різних стилів. Зокрема, серед учасників фестивалю – легенда української музики, jazz-fusion band «Aramis», керівником якого є заслужений діяч мистецтв України Володимир Прихожай. Окрім джазу, гурти грали рок, поп, інді-поп. А душевність привнесла Євгенія Скребець, котра прочитала зі сцени кілька своїх віршів.

«Такий фестиваль – надто важливий для нас, музикантів, оскільки це можливість показати свою творчість і не боятися бути не почутими, що часто трапляється із тими, хто грає авторську музику. Це можливість відчути себе частинкою чогось масштабного, розкритися, відпустити комплекси та переживання, зробити крок у саморозвитку», – говорить Анастасія, учасниця гурту «Alba».

Послухати музикантів зійшлося більше тисячі місцевих жителів, деякі приїхали із обласного центру. Наступного року організатори обіцяють не менший розмах і вірять, що авторська музика Сумщини ставатиме все якіснішою та професійнішою, і колись вийде за межі одного регіону.

sts.sumy.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: