У Міносвіти відзначили Сумщину за впровадження реформи Нової української школи

28.08.2019

Як наголосила головний спеціаліст Міністерства освіти і науки України Ольга МАЛИШЕВА під час серпневої конференції педагогічних працівників Сумщини «Від мети НУШ до формування змісту освіти», Сумська область — одна із передових областей, що успішно реалізує реформу Нової української школи.

«Я дякую освітянам та керівництву Сумської області за те, що ви були першопрохідцями у впроваджені освітньої реформи та показали якісний результат. Саме Сумщина змогла першою ефективно освоїти державну освітню субвенцію на 100%. По Україні не всі області змогли скористатися цими коштами. Ця реформа триває, і її успіх залежить від вас, шановні освітяни», – зазначила Ольга Малишева та привітала усіх учасників конференції з початком нового навчального року.

Довідково: «Нова українська школа» – це програма реформування середньої освіти, починаючи з молодших класів. Вона передбачає, що діти вчаться через практичні дії, а не теорію, і розвивають навички замість того, щоб заучувати інформацію. Також реформа передбачає зміни в порядку зарахування дітей, співпраці між вчителями і батьками, оновлення матеріально-технічної бази шкіл.

Пілотний проект стартував у 2017 році і охопив майже 100 шкіл. У 2018 році понад 400 тисяч першокласників почали вчитися за новими стандартами.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: