У мерії Сум повідомили, як справи з «Романтикою»

28.08.2019

На последнем заседании планово-бюджетной депутатской комиссии Сумского горсовета начальник горуправления капитального строительства Виталий Шилов отчитался об освоении бюджетных средств, выделенных этому структурному подразделению на нынешний год, в том числе на реконструкцию МЦ «Романтика».

— Мы уже приступили к фасаду, правда, еще не выдали подрядной организации ни копейки аванса. То же самое и внутри центра — там работы выполнены в полном объеме, на 99%, но мы их еще не оплатили (4 млн. грн.). Так как фирма-подрядчик занимается согласованием проектной документации и прохождением экспертизы. Как только все это будет готово, мы закроем вопрос с финансированием. Что же касается фасада, задача подрядчика — справиться с ним до ноября. Если не будет проблем с финансированием, то примерно 10-15 ноября фасад «Романтики» тоже должен быть готов.

— А как же благоустройство территории?

— Благоустройство переложено на департамент инфраструктуры в связи с тем, что в первоначальном проекте была заложена только входная группа перед «Романтикой». После того как депутаты на сессии в нынешнем году дорезали землю под «Романтикой» до моста, стал вопрос о необходимости делать все в комплексе. И тогда блок благоустройства отдали на департамент.

Нагадаємо, 30 липня укладено договір між управлінням капітального будівництва і дорожнього господарства Сумської міськради і ТОВ «Топаз» на реконструкцію фасаду МЦ «Романтика». Вартість реконструкції складе 11,537 млн ​​грн. Що цікаво, більш дешеву пропозицію від ТОВ «Профт Буд Систем» (11,499 млн грн) було відхилено через «невідповідність тендерної документації». Згідно укладеного договору, роботи повинні бути виконані протягом 180 календарних днів, проте діє він до кінця 2020 року. Крім того, на 2019 рік виділяється всього 124 тис. грн.

Нагадаємо, за попереднім договором реконструкція МЦ «Романтика» оцінювалася в 30,5 млн грн. ТОВ «Топаз» виграло його з пропозицією 23,375 млн грн. У березні 2019 року обіцяли, що ремонт закінчать до осені 2019 року. Тоді перший заступник мера Сум Володимир Войтенко говорив, що фасадні роботи почнуться в квітні. Тоді роботи оцінювалися в 10 млн грн.

shans.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
23.04.2024 Борці з Сумщини виграли чемпіонат України з панкратіону
23.04.2024 За добу п’ятьох жителів Сумщини ошукали, обіцяючи міжнародну грошову допомогу
23.04.2024 У Сумах п’яний водій мікроавтобуса кружляв у дворі і спричинив ДТП
23.04.2024 У Краснопіллі вогнеборці ліквідували загоряння в житловому секторі
23.04.2024 У Софії Київській презентували видання про Конотоп XVIII століття
23.04.2024 Нардеп Тетяна Скрипка працює над відкриттям Центру життєстійкості в Сумах

Коментарі: