Відпочиваючи на природі, компанія випадково виявила три боєприпаси

28.08.2019

За три останні дні до поліції від громадян надійшло п’ять повідомлень про виявлення в землі старих боєприпасів у Сумському, Лебединському, Конотопському, Роменському та Тростянецькому районах.

Минулої неділі, неподалік від озера біля села Таранське Конотопського району, місцеві жителі, відпочиваючи на природі, випадково виявили три іржаві предмети, схожі на старі боєприпаси. Поліцейські, що прибули на виклик, визначили, що це й справді снаряди часів Другої світової війни, один — калібру 122 мм, а два інші – калібру 152 мм.

Того ж дня в лузі, неподалік села Герасимівка Роменського району, громадяни знайшли стару мінометну міну калібру 82 мм.

Вчора в лісосмузі на околиці Тростянця, двоє місцевих жителів, що займаються пошуком та збором металобрухту, під час своєї роботи теж викопали з грунту 82-міліметрову мінометну міну часів минулої війни.

А у полі неподалік села Яблунівка Сумського району під час проведення сільськогосподарських робіт громадяни також наштовхнулись на старий іржавий артилерійський снаряд.

Ще один артилерійський снаряд калібру 100 мм виявили місцеві жителі, що шукали гриби, неподалік від покинутої ферми в селі Ключинівка Лебединського району.

На місцях виявлення боєприпасів виставлено охорону поліції до прибуття саперного підрозділу спеціального регіонального центру швидкого реагування оперативно-рятувальної служби цивільного захисту Управління МНС України.

Поліція нагадує громадянам, що в усіх випадках виявлення снарядів, мін, гранат та інших вибухонебезпечних предметів, ні в якому разі з ними не слід контактувати самим і не допускати контакту сторонніх осіб. У разі виявлення будь-де зброї, боєприпасів чи інших вибухонебезпечних предметів, варто відмітити чи запам’ятати місце знахідки, відійти на безпечну відстань та викликати поліцію, повідомляє Відділ комунікації поліції Сумської області.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: