Мера Сум оштрафували за невиконання постанови суду

29.08.2019

Відповідне рішення Зарічного районного суду Сум набрало законної сили 15 липня цього року.

У ньому йдеться про те, що міський голова Олександр Лисенко не виконав постанову суду від 3 травня 2017 року, якою Сумську міську раду було зобов’язано затвердити проект землеустрою щодо відведення двох земельних ділянок під індивідуальну житлову забудову двом сумчанам Світлані Павловій та Сергію Рибалці. Вони просили надати їм по 10 соток на вул. Івана Франка, 89/2 і 89/3.

Ця постанова суду мала бути виконана до 1 лютого 2018 року. Однак Олександр Лисенко виніс відповідний проект рішення на розгляд сесії лише 3 травня 2018 року. Особисто він проголосував «за», однак рішення прийняте не було, бо не вистачило голосів.

Суд вважає, що, по-перше, міський голова виніс це питання на розгляд сесії із суттєвим порушенням термінів, а по-друге, він мав вживати іще заходів для виконання постанови суду.

Це рішення суду Сумська міська рада оскаржувала в апеляції, але безуспішно. А Верховний суд 22 серпня 2019 року взагалі відмовив у відкритті касаційного провадження.

Таким чином,  міський голова особисто має сплатити 70420 грн., половину цієї суми до державного бюджету, а іншу – позивачам – Світлані Павловій і Сергію Рибалці.

Крім того, на завтрашню сесію, 30 серпня, винесений проект рішення про затвердження проекту землеустрою цих двох ділянок.

sumy.today

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: